Extra informatie

Handige tips en weetjes

Zuid Afrika

Beste reistijd voor het Krugerpark

Wil jij wild spotten tijdens een reis naar Zuid-Afrika? Dan is de beste reistijd voor Zuid-Afrika van mei tot en met september. Het is in deze maanden erg droog in het land. Hierdoor zie je veel dieren bij de waterplaatsen. Van juni tot augustus is het winter in Zuid-Afrika, maar deze verloopt anders dan bij ons in Nederland. De temperatuur overdag is doorgaans aangenaam en ligt rond de 20 graden. De lucht is over het algemeen strakblauw. De temperaturen nemen wel sterk af in de avond en nacht.

Wil je genieten van nog meer Nationale Parken?

Ga dan naar Bayala en het Zuka Private Game Reserve. Gelegen op ongeveer 3 uur noordelijk van Durban in KwaZulu-Natal. Het reservaat ondersteunt een verbluffende biodiversiteit in een verscheidenheid aan ecosystemen met olifanten, zwarte neushoorns, witte neushoorns, leeuwen, luipaarden, buffels, cheeta's, giraffen, zebra's en talloze soorten vogels, zoogdieren, reptielen en insecten.

Zuka Private Game Reserve, 10.300 hectare groot, is een van de drie oprichters van het 29.000 hectare grote Munyawana Conservancy en deelt de grens met het 328.000 hectare grote Isimangaliso Wetland Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Het oorspronkelijke streven van Zuka om groene grenzen te verleggen en land uit te breiden dat wordt hersteld van eerdere verwaarlozing en achteruitgang, zodat de wildernis kan gedijen, in evenwicht met baanbrekende natuurbeschermingsprojecten, gemeenschapsontwikkeling en duurzaamheid, is aan de gang en breidt zich uit.

Dit park is rustiger qua toeristen en safari jeeps en je ziet net zo veel, zo niet meer en vele bijzondere wilde dieren.