Accommodatie

Zuid Afrika

Stellenbosch

Stellenbosch Lodge, een gemoedelijk hotel in een buitenwijk van Stellenbosch. Niet te ver van het vliegveld van Kaapstad gelegen waardoor een prima startpunt van de reis.

Het eten is goed en het personeel vriendelijk.

Het hotel bezit ook een zwembad. De kamer is netjes verzorgd en schoon. Ten tijde van mijn verblijf was er een watertekort. Hierdoor was er maar beperkt spoelwater voor het toilet. Er stond een emmer paraat om douchewater op te vangen.

Albertinia

De Garden Route Game Lodge is schitterend gelegen tegen de Langeberg bergketen en de lodge is de entree van Zuid-Afrika's beroemde kust van de Tuinroute. Deze lodge is privé-eigendom en wordt door een familie gerund. Er is een mooie flora en fauna en het is zelfs mogelijk om de ''Big Five'' (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en de luipaard) te spotten. De lodge beschikt verder over een buffetrestaurant, waar je heerlijk kunt ontbijten en dineren. De kamers zijn allemaal netjes ingericht in een Afrikaanse stijl en voorzien van een televisie, dvd-speler, telefoon en koffie-/theezetfaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad en een douche. Na je safari kun je lekker ontspannen bij het zwembad in een prachtig aangelegde tuin.

Knysna

Het Graywood Hotel is in het centrum van Knysna gelegen, op loopafstand van diverse restaurantjes en winkels. Het hotel heeft een restaurant (alleen voor ontbijt), zwembad en er zijn internetfaciliteiten. De kamers zijn netjes ingericht. Elke kamer is voorzien van een aparte badkamer met bad en/of douche, elektrisch kluisje, televisie, telefoon en koffie-/theezetfaciliteiten. 

Personeel bij receptie en ontbijtzaal is vriendelijk maar de bediening van de bar kan een lesje klantenbinding gebruiken.

Cape St. Francis

Cape St. Francis Club Break is gelegen op het Cape St. Francis Resort en Lifestyle Estate. Het resort is een ideale basis om de nabijgelegen parken Tsitsikamma en Addo Elephant National Park te bezoeken. De Club Break is een comfortabele accommodatie op het resort en is van alle gemakken voorzien. De Club Break bestaat uit één- of twee-kamer appartementen, gesitueerd rondom een commune. Deze appartementen zijn sfeervol ingericht met volledig ingerichte keukens. Rondom de commune zijn er braai mogelijkheden en de accommodatie ligt op loopafstand van de faciliteiten van het resort, zoals de pub, restaurant, meerdere zwembaden en een souvenirwinkeltje. De kamers beschikken allen over een televisie, koelkastje, thee-/koffiefaciliteiten en een verzorgd ingerichte badkamer.

Mijn ervaring is dat het keukentje niet bruikbaar is (alles is uitgeschakeld) en het bankstel in het zitgedeelte slecht is. Verder is het buffet niet geweldig maar daarentegen is de à la carte perfect. 

Addo

De Zuurberg Mountain Village is gesitueerd in een prachtig historisch gebouw van meer dan 150 jaar oud. De Village ligt op de Zuurberg Mountain, met uitzicht over het Addo Elephant National Park. De Zuurberg Mountain Village biedt alle comfort, de traditionele keuken, vriendelijk personeel en talloze activiteiten die in de omgeving te doen zijn. Daarnaast is er een zwembad, diverse tennisbanen en verschillende eet mogelijkheden. De kamers zijn groot, netjes en in country stijl ingericht. Elke kamer is voorzien van een nette badkamer met bad en douche en een buitendouche met warm/koud water. Een klein keukenblokje met minibar is ook aanwezig.

Het restaurant biedt een uitgebreid buffet bij zowel ontbijt als diner en echt heel erg lekker bereid. Top!

Oudtshoorn

Buffelsdrift Game Lodge is een vier sterren lodge, gelegen aan de voet van de Swartberg Mountains in de uitgestrekte Cango Vallei. De vruchtbare omgeving zorgt er samen met de waterplaats van vijf hectare voor dat dit een geweldige plaats is om wild te spotten; olifanten, neushoorns, buffalo's, giraffen, nijlpaarden, zebra's en vele andere dieren worden hier vaak gezien! Deze lodge heeft een goed restaurant met prachtig uitzicht over het meer en een mooi dek om in de namiddag te genieten van een heerlijke cocktail of een goed glas wijn, terwijl de zon ondergaat. Er worden vele activiteiten georganiseerd in de omgeving van de lodge.

De 25 safari-tenten zijn voorzien van een eigen houten veranda, airconditioning, telefoon, kluisje, minibar en koffie-/thee faciliteiten. Je hebt een eigen badkamer met bad en toilet en een outdoor douche met warm en koud water. Echt top!

Kaapstad

Best Western Fountains Hotel is gelegen in het hart van Kaapstad, met aan de ene kant Thibault Square en aan de andere kant de Heerengracht Fontein. In de buurt van het hotel bevinden zich een aantal van de meest beroemde bezienswaardigheden, zoals het Victoria & Alfred Waterfront, en de wereldberoemde Tafelberg. Het hotel is modern ingericht en je kan gebruik maken van de fitness-faciliteiten en sauna. Ook het restaurant, het dakterras en de loungebar zijn een bezoek waard. Je stijlvolle kamer is onder andere uitgerust met een badkamer, airconditioning, tv, internetfaciliteiten en een kluisje. 

Het restaurant biedt zowel voor ontbijt, lunch en diner een buffet. Een goede kwaliteit en het wordt direct voor je klaargemaakt. De bar is ook in de avond een gezellige plek om lekker de dag te beëindigen.