Accommodatie

Johannesburg - Silverbirch @ Birchwood 

Op een kwartiertje rijden van vliegveld O.R. Tambo ligt een volledig ommuurd complex met straatjes van geschakelde kamers. Een prima locatie voor de eerste nacht in Zuid-Afrika. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een tweepersoonsbed of 2 losse bedden. Verder een badkamer met douche en toilet. Er is gelegenheid tot het zetten van een kop koffie of thee. Een televisie is aanwezig en wifi is gratis beschikbaar op de kamer. Ook staat er een flesje water op de kamer (gratis). De kamer beschikt verder over airconditioning.

Ohrigstad - Hannah Lodge

Een prachtige lodge en zeer mooi gelegen op een heuvel. Aangelegd met 2 aaneengeschakelde chalets. Sommige hebben een tussendeur en zijn derhalve ook geschikt voor gezinnen met kinderen. De kamers beschikken over een tweepersoonsbed of 2 losse bedden, een badkamer met douche en toilet en er gelegenheid tot het zetten van koffie en thee. De kamer beschikt over een plafondventilator. Ook staat er een flesje water (gratis). Wifi is gratis beschikbaar alleen bij het hoofdgebouw. 

De lodge heeft een zwembad en biedt safari's aan.

Kruger National Park - Nkambeni Tented Lodge

Een grote Lodge aan de rand van het Kruger National Park. Voor mij een beetje TE groot. Er is namelijk plaats voor ongeveer 8 touringcars à gemiddeld 36 personen.

De tenten zijn allemaal uitgerust met een tweepersoonsbed met klamboe en airconditoning. Een badkamer met een binnen en buiten douche en toilet. Verder is er gelegenheid tot het zetten van koffie en thee. 

De lodge beschikt over een zwembad en een grote 'arena' met gigantische buitenkeuken. Wifi is gratis beschikbaar maar alleen bij het hoofdgebouw en zeer onstabiel en traag.

Ook is er een klein winkeltje aanwezig.

Mlilwane - Beehive Mlilwane Wildlife Sanctuary

Deze leuke huisjes in de vorm van grote bijenkorven, staan verspreid in twee kleine 'dorpjes', twee kleine kringen waarin de huisjes staan opgesteld, en ademen een Swazi sfeer uit. In het midden van deze kring staan picknickbanken en ook kan je heerlijk bijkomen aan een kampvuur.  De bijenkorven beschikken over 2 losse bedden, een badkamer met douche en toilet. Een plafondventilator is aanwezig. 

De 'dorpjes' staan in de middle of nowhere waar de wilde dieren tot aan je deur van de bijenkorf komen. Verder kun je er paardrijden, mountainbiken, wandelen maar vooral genieten en de rust en alle geluiden. Het Sanctuary beschikt ook over een zwembad en een klein souvenirwinkeltje. Wifi is niet gratis en ook niet gezegd dat je verbinding hebt en alleen beschikbaar bij het restaurant.

Bayala  - Founders Lodge

Een supermooie lodge gelegen in het Zuka Private Game Reserve, aan de voet van het Ubombogebergte in het hart van Zululand, 's Ochtends word je begroet door een concert van vogelgefluit en 's avonds wieg je in slaap door een kakafonie aan Afrikaanse junglegeluiden. Ook tref je op het terrein geregeld grazende dieren.  De kamers liggen in blokjes om het hoofdgebouw heen en zijn uitgerust met een tweepersoonsbed of 2 losse bedden. Een badkamer met douche en toilet, airconditioning en er is gelegenheid tot het zetten van koffie en thee. Ook staat er een flesje water (gratis). Verder beschikt het over een zwembad, een wellness en een heerlijk onder de bomen gelegen terras. Wifi is gratis en alleen beschikbaar bij het hoofdgebouw.

De lodge biedt diverse safari's aan en ook in de avond een bush dinner met zang en dans.

St. Lucia - Elephant Lake Hotel

Dit hotel ligt centraal gelegen in het plaatsje St. Lucia en dicht op de rivier die grenst aan het iSimingaliso Wetland Park. Het beschikt over prima kamers gelegen aan het zwembad in een mooie tuin waar in de avond en nacht ook nijlpaarden doorheen lopen. De kamers beschikken over prima bedden en een badkamer met douche en toilet. Ook beschikt de kamer over airconditioning en koffie en thee faciliteiten. Een gratis flesje water is ook aanwezig. Wifi is alleen bij de receptie aanwezig (gratis)

Drakensbergen - Alpine Heath

Alpine Heath is gelegen midden in de Drakensbergen en gesitueerd op de flanken van de berg. Het bestaat uit huisjes van 2 aaneengeschakelde chalets. Ze hebben alle een keuken, open haard, woonkamer gedeelte, een slaapkamer en suite met douche en toilet, 2 losse slaapkamers met separate badkamer. In het hoofdgebouw zijn een restaurant en een brasserie, een klein winkeltje en een fitnessruimte. Verder is er een bar (om 21 uur gesloten) en een pizzeria. Ook is er een zwembad aanwezig. Wifi is gratis en in de chalets beschikbaar en redelijk stabiel.

Johannesburg - The Indaba Hotel

Een ommuurd complex met blokjes van kamers in een aangelegde tuin. Prima locatie voor een laatste dag in Johannesburg. De kamers beschikken over een prima bed, badkamer met douche/bad en toilet, koffie en thee faciliteiten en een flesje water (gratis). Ook is er wifi gratis beschikbaar op de kamer. 

Op het terrein is er een groot restaurant aanwezig waar het eten wat je zelf uitkiest direct voor je neus wordt klaargemaakt.