Accommodatie

Sri Lanka

Bandarawela

Midden in het binnenland van Sri Lanka omgeven door de groene natuur vind je het Orient hotel op loop afstand van het plaatsje Bandarawela. Het hotel staat vooral bekend om haar gezellige sfeer. Het hotel beschikt over een restaurant en een leuke bar. De eenvoudige kamers zijn netjes ingericht en voorzien van televisie, minibar en badkamer met douche en toilet. 

Mijn ervaring met dit hotel is dat het niet echt gezellig is. Bovendien is het erg gehorig en je hebt geen wekker nodig met de moskee in de buurt.

Beruwela

Prachtig 4*hotel direct gelegen aan het goudgele strand van Beruwela. Hotel The Palms is ruim opgezet en heeft een mooi onderhouden tropische tuin. Het middelgrote hotel bestaat uit laagbouw, maximaal drie verdiepingen. Vanuit de kamers met balkon of veranda heb je uitzicht op de Indische Oceaan. Daarnaast zijn ze voorzien van airconditioning, minibar, koffie-/theezetfaciliteiten, telefoon, televisie, haardroger en kluisje. Het hotel heeft diverse faciliteiten, waaronder een heerlijk openlucht restaurant met rijk gevuld buffet voor ontbijt, lunch en diner en de ‘Fisherman’s Wharf, waar met name specialiteiten uit de zee worden geserveerd. Daarnaast vind je er een bar aan het strand, een tweede bar bij de lobby, een zwembad, diverse winkeltjes, fitness en spa. 

Hendala

Het Pegasus Reef Hotel is ten noorden van Colombo gelegen op circa 40 minuten rijden vanaf de luchthaven.

Het hotel ligt direct aan het strand van de Indische Oceaan en beschikt over een zwembad, een openlucht restaurant met een lokale en internationale keuken, fitnesscentrum, een lobbybar, een 24-uurs koffieshop en een souvenirwinkel.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om hier activiteiten te ondernemen zoals bijvoorbeeld squash, tennis, beachvolleybal en tafeltennis.

De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over een airconditioning, televisie, telefoon, minibar, welke op aanvraag wordt gevuld, koffie-/theezetfaciliteiten, kluisje, badkamer met bad en/of douche en toilet en daarnaast een balkon of terras op de begane grond.

Kandy

Het prachtige historische 3* hotel in Kandy heeft een lange traditie welke dateert uit de 17e eeuw. Hotel Suisse is gelegen in het hart van Kandy en heeft een prachtig uitzicht over het meer. De Tempel van de Tand ligt op loopafstand. Het hotel heeft vele faciliteiten waaronder een zwembad met poolbar, een tennisbaan, winkeltjes, een terras en natuurlijk een gezellige bar en restaurant. De chef-kok bereidt live heerlijke gerechten voor je uit de westerse, oosterse en natuurlijk de Sri Lankaanse keuken. Verder is er groot buffet bij zowel het ontbijt als het diner. De kamers zijn allemaal in koloniale stijl en voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. De kamer is voorzien van airconditioning.

Negombo / Marawila

Op een klein uur rijden van de luchthaven van Colombo ligt in de regio Negombo, Club Palm Bay. Het is resort is erg mooi gelegen tussen de lagune en de uitgestrekte stranden van Marawila. Club Palm Bay biedt onder andere een groot buitenzwembad, twee restaurants, een pool bar, een spa, een golfbaan en diverse andere sportmogelijkheden zoals tennis, squash en fitness. De ruime hotelkamers zijn stijlvol en met warme aardetinten ingericht. Iedere kamer biedt je een fijn uitzicht over de tropische tuin met tjirpende vogels of een uitzicht over de lagune. Daarnaast zijn ze voorzien van een badkamer met bad of douche, minibar, koffie-/theezetfaciliteiten, telefoon, televisie, haardroger en een kluisje. De kamer beschikt over een airconditioning.

Het restaurant biedt zowel voor het ontbijt als het diner een rijk buffet.

Sigiriya

Sigiriya Village heeft goed ingerichte huisjes in een prachtige natuur met op de achtergrond de prachtige Sigiriya Rots. Het uitgebreide complex is voorzien van een restaurant, bar, buitenzwembad, spa en tennisbanen. Alle huisjes kijken uit op de tuin. Verder zijn de comfortabele kamers zijn ingericht met telefoon, koffie-/theezetfaciliteiten en zelfs een kleine koelkast en een badkamer met douche en toilet. De kamer beschikt over een airconditioner.

Het restaurant biedt een rijk buffet zowel voor het ontbijt als diner.